Nationale vrijwilligersdag: word klusser bij Klusloket

Vandaag is het 7 december: nationale vrijwilligersdag. Wij willen alle vrijwilligers – van Klusloket en elders – hartelijk bedanken en meteen een oproep doen aan iedereen die iets wil betekenen voor de maatschappij en de burger met de krappe beurs: word vrijwillig klusser bij Klusloket.

Nationale Vrijwilligersdag: waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn meer dan ooit nodig. We weten allemaal dat de maatschappij steeds complexer wordt en steeds meer mensen buiten de boot dreigen te vallen of hulp nodig hebben bij alledaagse zaken . In allerlei sectoren is de inzet van vrijwilligers dan ook van onschatbare waarde. 7 December is de dag om daarbij stil te staan. Om iets te doen voor een ander, maar ook om dankbaar te zijn voor de talloze vrijwilligers die zich bekommeren om en inzetten voor mensen die op welke wijze dan ook hulp nodig hebben. Ook is het een goed moment om even na te denken: wat kun jij betekenen voor de maatschappij? Bij Klusloket zijn wij altijd op zoek naar vrijwillige klussers die bij mensen thuis belangrijk en dankbaar werk willen doen.

Wat is Klusloket?

Klusloket is een initiatief dat is gestart om twee belangrijke aandachtspunten in de maatschappij aan elkaar te koppelen en op dit gebied een verschil te maken. Klusloket is in het leven geroepen om burgers met een krappe beurs de kans te geven om klussen in en om het huis op een betaalbare manier goed uit te laten voeren. De klussen worden onder andere uitgevoerd door handige vrijwilligers die iets terug willen doen voor de maatschappij.

Voor wie is het Klusloket bedoeld?
Klusloket is bedoeld voor burgers die niet het geld hebben om klussen uit te besteden. Iedereen heeft onderhoud aan huis en tuin nodig, zo af en toe reparaties uit te voeren, of behoefte aan andere werkzaamheden. Voor veel burgers is het inhuren van een bedrijf of vakman simpelweg veel te duur. Ook kan niet iedereen een beroep doen op familie, vrienden of een handige buurman/buurvrouw. Voor hen is Klusloket bedoeld. Als vrijwilliger lever je dus een ontzettend belangrijke bijdrage en help je mensen voor wie jij onmisbaar bent met klussen in en om het huis.

 

Vrijwilliger bij Klusloket: wat ga je doen?

Vrijwilliger zijn bij Klusloket geeft je voldoening. Je kunt een verschil maken met jouw skills. Wat je gaat doen, hangt af van je vaardigheden en affiniteit. Natuurlijk krijg je veel vrijheid. Als vrijwilliger ben je nergens toe verplicht. We houden het laagdrempelig. Klusloket streeft ernaar om met een team van vrijwilligers zo veel mogelijk klussen in en om het huis uit te kunnen voeren. Iedereen heeft daarbij zijn/haar eigen speciliteit. De ene is een allround klusjesman/vrouw, de ander is handig in laminaat leggen, schilderen of tuinonderhoud. Je hoeft geen professional te zijn, zo lang je maar netjes kunt werken. We hebben vaak genoeg klussen waarbij je geen ervaring nodig hebt. Denk aan verhuizen of het afvoeren van tuinafval.

Natuurlijk sta je er ook niet alleen voor. Klussen worden altijd begeleid vanuit Het Klusloket en vaak ben je op pad met andere vrijwilligers.

Wie zoeken we?

Alle vrijwilligers zijn van harte welkom. Er is altijd iets te doen op ons Klusloket in Almere, Zaandam of Diemen. Veel van onze vrijwilligers zijn gepensioneerd, maar willen nog nuttig zijn en mensen helpen. Anderen zien het gewoon als een hobby, kunnen niet meer volledig werken of willen juist weer werkritme opdoen. Zolang je gemotiveerd bent, geen twee linker handen hebt en wat wilt betekenen voor je medemens ben je bij ons meer dan welkom. Neem contact met ons op: wij maken graag kennis met je!

Meld je aan als vrijwilliger

9 + 11 =

Klusloket Almere

Vlotbrugweg 4e, 1332AH, Almere

036 - 524 57 98

info@klusloket.nl